Huis verhuren

Lees hier hoe je eenvoudig je huis kunt verhuren

Huis verhuren via Huurklik

Heb je een huis in je bezit waar niemand in woont, dan is het slim om deze te verhuren. Op deze manier levert de woning maandelijks geld op in plaats van dat deze geld kost. Om je huis te verhuren dienen er uiteraard wel allerlei zaken op orde te worden gemaakt en daar kan vrijwel iedereen wel wat hulp bij gebruiken. Huurklik ontneemt alle zorgen en vragen en biedt een volledig geautomatiseerd (ver)huurproces aan. Een verhuurder kan bij Huurklik zelf kiezen uit extra´s, zoals bijvoorbeeld het laten maken van professionele foto´s of plattegronden. Uiteindelijk wordt zelfs het huurcontract digitaal aangeboden en kan deze gemakkelijk uitgeprint en ondertekend worden. Bij Huurklik ben je verzekerd van een snelle en gestroomlijnde afhandeling van het verhuurproces van je woning.

  • Maandelijkse inkomsten door het verhuren van je huis
  • Minder kans op inbraak of vernielingen doordat het huis bewoond is
  • Lagere vaste lasten i.v.m. gas, water en licht
Direct je huis verhuren

Veelgestelde vragen over het verhuren van een huis

Omdat wij van Huurklik willen dat onze informatievoorziening voor zowel de huurders als de verhuurders zo volledig mogelijk is, vind je hier een overzicht van de veelgestelde vragen over het verhuren van je huis. Een (koop)huis verhuren brengt namelijk een aantal vragen met zich mee.

Waar kan ik mijn huis verhuren?

Bij Huurklik kunt je heel gemakkelijk je huis te huur aanbieden. Je kunt zelf foto's toevoegen en de specificaties aangeven, zodat potentiële huurder de woning gemakkelijk kunnen vinden. Gemak en efficiëntie staan bij Huurklik hoog in het vaandel en het volledige proces van het aanbieden van de woning tot het ondertekenen van een huurcontract kan digitaal via Huurklik. Via deze link kun je een account aanmaken om zo je woning te huur aan te bieden.

Wat zijn de kosten bij het te huur aanbieden van mijn huis?

De kosten die verbonden zijn aan het verhuren van een huis zijn hier te vinden.

Verhuur je huis met Huurklik

Wat levert een huis verhuren op?

Dit is geheel afhankelijk van de woning die verhuurd wordt. De overheid heeft een liberalisatiegrens van €720,42 in het leven geroepen wat gevolgen heeft voor de huurprijs. Wanneer een woning meer waard is dan deze grens, dan mag elke gewenste huurprijs gevraagd worden. Is de woning minder waard, dan wordt de huurprijs bepaald aan de hand van een puntensysteem van de Rijksoverheid. 

Wanneer kan je een huis verhuren?

Een huis verhuren kun je doen om verschillende redenen. Een van de redenen kan zijn dat je een woning gekocht hebt met de intentie om dit vervolgens te gaan verhuren. Indien de woning belast is met een hypotheek dien je toestemming te verkrijgen van de hypotheekbank (Hypotheeknemer). Zolang de lening niet is terugbetaald is onder andere het hypotheekbeding van toepassing, wat zoveel inhoudt als, dat je niet mag verhuren of alleen mits je uitdrukkelijke toestemming hebt van je hypotheekbank. Daarnaast dien je contact op te nemen met je opstalverzekeraar inzake de verzekeringsdekking. Kijk ook even in de eigendomstitel van de woning of daar geen beperkingen of lasten zijn opgenomen, dien aangaande. 

Heb je besloten omdat je de woning niet verkocht krijgt om deze te willen verhuren, middels de Leegstandwet art.15., realiseer je dan dat je met een behoorlijk aantal zaken dient rekening te houden. Naast het gegeven dat je een vergunning dient te verkrijgen zijn er een aantal vormvoorschriften waar de huurovereenkomst aan dient te voldoen. Aarzel dan niet om contact op te nemen met een (NVM) verhuur makelaar bij je in de buurt. Benieuwd of jij je huis mag verhuren? Lees hier meer.

Binnen welke box vallen de huuropbrengsten?

Meer informatie hierover vind je op de website van de Belastingdienst.

Huis verhuren met Huurklik
Een moment ogenblik a.u.b...